Vinner av bilderamma 2020

Bilderamma på Veslekamben

Foto: Malene Toppen

 Vi hadde så lyst til å skape litt liv oppe på Veslekamben, siden så mange benytter dette som sitt turmål. Vi kjøpte en gammel ramme og malte den knall grønn. Samtidig oppfordret vi alle om å ta bilde i rammen, og legge ut på Instagram. Vi hang opp lapp med div # .Flere har deltatt med bilder på Instagram, og vi valgt oss til slutt et vinnerbilder. 

 Vinner ble @mallaher (Malene Toppen)

JOKER TORPO sponset oss med premie - tusen takk😊


Visste du at vi har flere postkasser ute?

Her finner du de:-) De er å finne hele året


Bjørøynatten , det er masta ved gamle Ridalsvegen som er øst for Hallingtorv. Start i undergangen ved bommen.

Turbeskrivelser for de andre postkassene finner du lengre ned på siden. God tur:-)

Nøbbe

Okslenuten

Haugonatten

Rikansrudkamben


Vi hoppet i det og startet med stolpejakten.no

Vi har i flere år ønsket å videreutvikle Ni på Tøpp på Tørpo. Og nå er vi i gang med vår første stolpejakt. Det gleder oss å se at mange er med :-) Du kan lese mer om stolpejakten på www.stolpejakten.no og følg oss gjerne på facebooksiden: Stolpejakten - Torpo

Ni på Tøpp på Tørpo 2020

I annerledesåret 2020 må vi gjøre noen endringer. 9 turer rundt på Torpo Det blir gratis uten klippekort og alle får tilgang til turbeskrivelsene her på nettsida. Bla nedover på siden. Det blir ingen fellesturer.

Vi ønsker at det blir tatt bilder av de fine turene. De kan legges på Ni på Tøpp sin Facebookside eller # nipåtøpp eller send oss bilder på e-post (VeslekambenUpp@gmail.com) så kan vi legge det på nettsiden vår. Vi ønske å premiere noen av bildene som kommer inn :-)

 Hallingdalselva Foto: Trine Haug


Følgende turer og ansvarlig:

 1. Hallingdalselva langs (Hans Petter og Ole)

2. Okslenuten (Geir)

3. Nøbbe (Per Egil)

4. Kylleshamaren (Per Egil)

5. Rikansrudkamben (Heidi)

6. Haugonatten (Ole)

7. Storesteinen - Ruggesteinen (Trine og Heidi)

8. Rudningen (Hans Petter)

9. Syningen ( Sissel)

Det vil ikke bli fellesturer i år.

Tur nr.1 Hallingdalselva langs på Torpo

 Hallingdalselva Foto: Trine Haug

Dette er en fin tur langs Hallingdalselva med mange muligheter for avstikkere til fine bade-, sole- og fiskeplasser. Turen starter på Bakketun. Gå skiløypa bort til svingen, videre ned på veien til undergangen, Torpo øst. Først går dere vegen fram til ei hytte, går forbi hytta på venstre side og fortsetter i vekslende terreng fram til Viken. Stien er både merka og lett å se. Før Viken går dere rundt et sauebeite og kommer inn på den gamle vegen mot Sirebrua.  Brua ble revet i 1940 åra. Den var viktig for buføringen fra Siregårdene til stølene på Veståsen. Før dere kommer til «Ola Viken- benken» ser dere brukaret på andre siden av elva. Så fortsetter stien til Torpo Gjestegård. Ta gjerne en stopp her.  Fortsett over RV7 og går grusveien mot huset til Thor Røer som ligger på venstre side. Gå forbi huset, her går vi over i  refleksløypa og følger stien tilbake til  Bakketun. Tanga er ved Gjestegården. Er du usikker på turen, Hans Petter kan bli med første gang. 
Ca 4 km. Lett og fin tur! En fin rundtur i nærområdet vårt :-)

Tur nr.2  Okslenuten

Fra Torpo sentrum kjør over brua til vestsiden, kjør forbi saga og følg grusveien videre opp til demningen på Munnen i Ridalen. Turen starter ved demningen hvor det også er parkering og skiltet videre herfra. Gå over brua som krysser Ridøla, og til venstre inn på grusvei  og videre på sti (følg skilt). Stien går bratt opp lia til et flatt myrparti. Over hogstfeltet. Her dreier stien til høyre og opp en bratt stigning.

Ved å gå ca. 100 m videre fra postkassa kommer  du til et flott utsiktspunkt over Hallingdal. NB! Der er det svært bratt og høgt 

Ca.3 km t/r  Bomvei

Trykk her for kart

Tur nr. 3 Nøbbe

Fra Torpovegen, kjør opp Oppheim og ta av mot skytebanen i Oppheim. Parker ved skytebanen. Går starten på den gamle ferdselsåra til Ål ("går over åsen" til Liagardane). På veien opp går vi forbi Tjuvkjellaren der segna sier at en kar hadde gjemt tyvgodset sitt der. Turen går videre en runde opp på Nøbbe, med flott utsikt over Opheimsbygda og Torpo. Turen er ca 2 km på stiTur nr 4 Kylleshammeren

Fra Torpovegen kjør oppover til Oppheim. Hold rett fram gjennom bom merket Nysetstølan / Breiset  Kjør denne veien fram til et grustak. Her er det parkering, og stien er merket med skilt og fargekode (Ål52 tur 2019). Stolpen står på toppen. Men den fineste delen av turen får du når du går ned til selve Hamaren. Følg sti ned fra toppen mot elva Lya, følg denne 200-300m, her finner du Kylleshamarfossen. Den er trappeformet og verdt turen. Turen er ca 5 km t/r Bomvei


Tur nr. 5 Rikansrudkamben

Turen starter på Bakketun. Merket fra klubbhuset. Følg godt merket sti/vei helt opp til toppen. Turen går gjennom et hestebeite, hestene er snille og vant til hund. 

Husk og hold stømgrindene igjen.

Turen er ca 5 km God tur

Tur nr. 6 Haugonatten

Kjør fra Lienkrysset og følg Sirevegen forbi Lien og ca 1 km oppover til du kommer til veikrysset med Nordre Volelivegen. Hold veien til høyre og kjør ca 1,5 km forbi en skarp sving til der veien flater ut. Parker langs veien her. På høyre side av veien går en sti som følger opp til selve natten. Fra Haugonatten er det flott utsikt, men pass deg det er bratt på baksiden. Turen er ca 2 km t/r

 


Tur nr. 7 Storesteinen - Ruggesteinen

Storesteinen

Fra Torpovegen kjør til Hallingdal Betong. Parkeringen: ved Hallingdal Betong. Følg grusveien oppover og sving inn på den åpne plassen til venstre, ca 200m fra Torpovegen. Her er Ni på Tøppfingeren og  det er merket med blåe merkebånd. Sti oppover en liten skråning til du kommer til en gammel husmannsplass. Stien går herfra i lett terreng. Når du kommer til selve Storesteinen vil du se den, den ruver i terrenget. Den ligger på høyre side av stien og det er merket opp til Storesteinen. For å fortsette til Ruggesteinen følg stien nedover forbi ei rød hytte. Følg veien ca 50 meter. Ta av til høyre  inn i et lite hogstfelt til en tydelig sti på andre siden. Følg stien til du kommer på en vei(gamle lysløypa). Ta oppover til høyre. Følg veien og de blåe merkebåndene. Ved deling av vei, hold til venstre (nedover). Fortsett så rett fram.Følg skiltet Ruggesteinen. Her ligger steinblokka RUGGESTEINEN. Ta tak i steinen og rugg :-) Samme vei tilbake. ca 6 km t/r.

Ønsker du litt lengre tur kan du når du kommer tilbake til veien som går opp til hyttene ta av til venstre inn på en gammel hogstvei. den går opp og  på oversiden Storesteinen. Lett å følge men ikke merket med blå merkebånd.
Tur nr. 8 Rudningen

Opp og ned til Tufteslåtta

Dette er en tur med akkurat like mye oppoverbakke som nedoverbakke. Start gjerne ved brua over Sireåni og gå vegen mot Sireflata. Ta første vei til venstre ved Ove Torshaug. Her ser du Ni på Tøppfingeren ved postkassestativet. Den fører opp til Breibrenna.  Når dere kommer til to røde portstolper møter dere det første røde båndet som leder inn på skogsvegen opp lia på høyre side av Sireåni. Etter ca. en halvtime og mange svinger tar dere stien til høyre mot Hammeren. Den er godt merka.  Om dere fortsetter veien 100 meter  kommer dere til husmannsplassen Brenna. Hustuftene og dyrkamarka her forteller om menneskene som bodde her. 

Stien går over blomsterenga på Hammern og fortsetter i tett gammel skog fram til Tufteslåtta.  Her er det mulig å ta en avstikker inn i den freda urskogen Tuftelia og opp til Rudningen. Stien fortsetter bratt ned til Sire. Siste del går gjennom gutua mellom Sire øvre (Thorleiv R Sire) og Sire nedre (Heidi og Vidar Sire). Turen er ca. 4 km og litt krevende. Tanga henger på        Tufteslåtta. Er du usikker på turen, kontakt Hans Petter så blir han med-

Levert av IdrettenOnline